Highrise B.V.

Na toepassing in bekende producten als vliegtuigen, treinen en auto’s neemt ook het gebruik van aluminium als constructiemateriaal stormachtig toe. Veel bedrijven herkennen de voordelen die dit metaal kan bieden voor hun producten. Het blijft echter een uitdaging om tot een gedegen constructief ontwerp in aluminium te komen.

Om deze reden heeft Albert Hogewoning in 2019 Highrise B.V opgericht; een onafhankelijk ontwerpbureau met specialistische kennis over het constructief toepassen van aluminium.

Grafiek wereldwijde productie aluminium

Toegang tot kennis en ervaring

Staal is decennia lang hèt materiaal geweest voor grote, dragende constructies. Kennis van staal is echter veel breder beschikbaar dan van aluminium. Hierdoor komt men soms moeizaam tot een optimaal ontwerp voor hun product of project. Zo wordt toepassing van aluminium vaak onnodig duur. De juiste toepassing van het sterke, lichte materiaal blijft op deze manier buiten bereik.

Highrise Design biedt haar klanten toegang tot brede kennis en ervaring in het ontwerpen van aluminium constructies. Samen komen we zo tot de beste oplossing.

Kennis van aluminium èn staal

Eigenaar Albert Hogewoning is al ruim 25 jaar actief in grote engineer-to-order projecten voor industriële markten. Bij de gerenommeerde bedrijven Kalmar en Hollandia B.V. is ruim 15 jaar ervaring opgedaan in het ontwerpen en realiseren van een grote variëteit aan stalen constructies. Denk aan kranen, bruggen, sluisdeuren en offshore modules. Aansluitend heeft Albert als Technisch Directeur van Bayards Aluminium Constructies bijna 10 jaar ervaring met aluminium opgebouwd. Deze combinatie van kennis is van vitaal belang om optimale constructieve oplossingen te realiseren.

Onafhankelijk

Highrise Design kent alle mogelijkheden om de aluminium constructies te laten fabriceren, maar heeft zelf geen fabriek. De inzet van aluminium is daarmee voor ons ontwerpbureau geen doel, maar een middel: alleen door een juiste afweging kom je tot de meest effectieve oplossing. Vaak is dat uiteindelijk een integrale oplossing, waarbij verschillende materialen optimaal ingezet worden. Juist een doordachte combinatie van aluminium, staal en/of composiet leidt tot een winnend product.

Kalmar containerkranen bij ECT Deltaterminal
Samuel Beckett bridge - Dublin (gebouwd door Hollandia)
Equinor Aasta Hansteen topside (Bayards)

Wij werken samen met: