Ontwerpconversie

Benieuwd of uw succesvolle product in een uitvoering in aluminium beter, lichter en goedkoper kan? Highrise Design helpt haar klanten om hun bestaande producten of concepten (bijvoorbeeld nu nog in staal) opnieuw te bekijken. Uw kennis en ervaring met het product wordt zo gecombineerd met onze ervaring met ontwerp en fabricage in aluminium. Met een goede aanpak komen we zo snel tot vaak verrassende resultaten.

Voorbeeld uit de praktijk

Sommige bedrijven zijn in staat de grenzen van het mogelijke toch steeds weer verder te leggen. Allseas Engineering uit Delft gaat op 4.5 kilometer diep mangaanknollen oprapen met een hypermoderne Remotely Operated Vehicle (ROV), welke al rijdend de delfstof zal vergaren die naar een opslagschip op het wateroppervlak getransporteerd wordt. De zeebodem waarop de ROV zal opereren is echter zacht, waardoor het uiterst belangrijk is om het voertuig zo licht mogelijk te maken. In de basis heeft Allseas zelf als specialist in onderwaterwerkzaamheden een sterke, maar lichte staalconstructie ontworpen voor hun ‘Collector’. Maar bij ‘licht’ denken ook zij natuurlijk al snel aan aluminium: in hoeverre zou een alternatieve, lichtere uitvoering in aluminium in staat zijn het hoofd te bieden tegen de uitdagingen die je bij werken op 4.5 km onder water tegen zal komen.

Highrise Design is trots op de opdracht van Allseas om als aluminium-specialist hun technische team te voorzien van een adequate alternatieve oplossing in aluminium. In goede samenwerking zijn alle relevante ontwerp-aspecten als bijvoorbeeld de heersende waterdruk, vereiste corrosie-bestendigheid en de gevraagde sterkte inmiddels verwerkt. Hierbij is een compleet ontwerp van de dragende structuur in aluminium opgeleverd, geheel binnen de beschikbare ‘spaceclaim’ van de Allseas machinerie. Allseas heeft door onze gezamenlijke ontwerp-conversie nu de mogelijkheid om weloverwegen de meest optimale oplossing te kiezen voor het oprapen van maangaanknollen op 4.5 km waterdiepte!