Persbricht dd 07-01-2021

De Nederlandse bedrijven Marteq BV en Highrise BV bundelen hun krachten. Met het partnership Strongbridge voorzien ze de maritieme-, offshore- en industriële sector van hoogwaardige werkbruggen. Deze Strongbridges zijn lichte, sterke aluminium constructies, ontworpen en vervaardigd volgens de zwaarste certificeringsrichtlijnen.

Marteq BV en Highrise BV hebben elkaar gevonden in het bieden van uitdagende oplossingen volgens strikte normen. “Wij zien een toenemende behoefte aan gecertificeerde producten bij klanten. Dit wordt niet alleen bepaald door wetgeving, maar ook door vraag vanuit de markt zelf,” aldus Albert Hogewoning van Highrise. Door aantoonbaar te voldoen aan de gestelde eisen kunnen de projecten van klanten in de (wind)offshore en weg- en waterbouw ongehinderd doorgaan.

Erik de Groot van Marteq vult aan: “Steeds meer klanten vragen naar aanvullende documentatie om aan te tonen dat het product voldoet aan hun specifieke eisen. Met Strongbridge kunnen we geheel aansluiten bij de wensen en eisen van de klant en is ons gezamenlijke bereik groter.” De Strongbridge bruggen zijn geheel eigen ontwerpen. De toepassing van verschillende standaard modules zorgt voor een snelle, passende oplossing voor de klant. Dat maakt dat de Strongbridge werkbruggen niet alleen hoogwaardig, maar ook efficiënt en daarmee prijs-economisch gefabriceerd worden.

Samen sterk

De samenwerking tussen de twee bedrijven komt voort uit hun lidmaatschap van de Dutch Aluminium Association. Albert Hogewoning van Highrise licht toe: “Deze branchegroep staat voor het delen van kennis. We hebben hier ontdekt dat we ons allebei onderscheiden in het leveren van hoogwaardige producten. Highrise is een onafhankelijk engineering bureau, zonder werkplaats. In Marteq hebben we de juiste productiepartner gevonden.”

Marteq fabriceert sinds 2004 aluminium constructies en is momenteel de sterkste speler in de Europese markt voor aluminium gangways. Binnen Highrise heeft men vele jaren ervaring met aluminium ontwerpen. Erik de Groot: “Daarmee hebben ze ons al meerdere keren ondersteund met berekeningen en aanvullend ontwerpwerk, bijvoorbeeld om te voldoen aan een hoge windbelasting. Met Strongbridge worden de waarden en normen van onze bedrijven nog verder versterkt. Wij zijn er trots op dat we met onze constructies meewerken aan het creëren van veilige werkomgevingen.”

De ontwerpen van Strongbridge worden getoetst aan de Eurocode 9, zodat deze in lijn zijn met Europese eisen. Daarnaast voldoen ze aan de gestelde eisen van onder andere Norsok, DNVGL en Lloyd’s Register. De werkbruggen worden in Nederland gefabriceerd uit West-Europees materiaal, door gecertificeerde lassers en volgens de EN 1090-3 fabricagenorm voor aluminium constructies.

Klik op het logo om naar de website van Strongbridge te gaan

strongbridge Logo