Variantenonderzoek

In een eerste verkennende fase bekijkt men vaak nog verschillende varianten (staal, beton, composiet, aluminium) om de juiste richting voor de ontwikkeling van uw product te bepalen. Highrise Design helpt u verschillende ontwerpen in concept uit te werken. We leveren daarbij complete informatie. Naast technische aspecten als sterkte en gewicht, kunnen de ontwerpen ook begroot worden en kan het kader qua regelgeving uiteengezet worden.

Voorbeeld uit de praktijk

Ons besef van veiligheid verschuift met de jaren: wat 10 of 20 jaar terug als veilig werd beschouwd, wordt mogelijk nu anders bekeken. De eigenaar van dit superjacht neemt veiligheid echter serieus: zijn crew moet kunnen werken in de meest moderne omstandigheden. Damen Shiprepair ging de uitdaging aan om de toegang naar de topmast te moderniseren, met de hulp van Highrise Design en BB Aluminiumbouw. Highrise Design heeft voor Damen Shiprepair het ontwerp geleverd voor de complete refit van de topmast-opgang van het superjacht. De fibreglass mast is nu voorzien van robuuste aluminium treden en grepen en een volledig belastbaar fall-arrest system. Deze maken dat al het onderhoud aan de installatie op de topmast veilig uitgevoerd kan worden. Om de belastingen vanuit het systeem het hoofd te kunnen bieden, is een aluminium draagsysteem in de mast gebracht. Zo wordt een sterke en stijve toegang te bereikt, zonder het silhouet van het schip te schaden. BB Aluminiumbouw heeft de onderdelen vakkundig gefabriceerd en op handige wijze binnen in de mast gemonteerd. Een beetje alsof je een scheepje in een fles bouwt!

De video illustreert het werk, met de aluminium onderdelen nog mooi glinsterend. Bijna jammer dat ze uiteindelijk natuurlijk net zo blauw worden als de mast zelf….

Damen Shipyard logo