Basisontwerp

Ontwerpen met oog voor juiste toepassing van mogelijke materialen geeft een winnend resultaat. Highrise Design zet brede ervaring in bij het realiseren van de ontwerpen. Een professionele aanpak brengt ons in samenspraak met u tot de beste keuzes. Deze samenwerking levert zo het conceptontwerp voor volgende stappen als bijvoorbeeld opvolgend onderzoek naar haalbaarheid, opstelling van een begroting of het inzetten van een tender-procedure.

Voorbeeld uit de praktijk

Bloemsma Trainings-container

” Zou het mogelijk zijn om een lichtgewicht installatie te ontwerpen, waarmee we ontsnappingstrainingen bij onze klanten kunnen organiseren?”

Geen alledaags verzoek, maar we begrepen direct de voordelen om de installatie naar de klant te kunnen brengen, zodat hun medewerkers niet speciaal hoeven te reizen naar specifieke trainingslocaties. Dus aan de slag: Highrise heeft een lichtgewicht aluminium toren ontworpen in een reguliere 40ft container. Deze toren kan in een paar minuten ‘ met de hand’ overeind gezet worden. We gebruiken hier de voordelen van aluminium qua sterkte en gewicht en komen tot een ontwerp van een draaibare toren, welke nog net in een gemakkelijk te transporteren container past. Maar zodra deze arriveert op locatie, staat er in een paar minuten een 7 meter hoge klimtoren overeind. Vanaf deze stevige toren kunnen de cursisten het abseilen en andere technieken leren. Zo zorgen we dat deze professionals in staat zijn omstandigheden te trotseren, waarvan we allemaal hopen dat ze nooit zullen voorkomen!

  • Container tower down
  • Container tower half
  • Container tower up
  • Container tower half
Bloemsma Aluminiumbouw logo